Materiaalit ja värisävyt
You are here:

Metallit - Laserkaiverrus

Metallien lasermerkkaus / laserkaiverrus pintaa syvemmälle

Vaalea kaiverrus, harmaasävyt, keltainen / kulta. Pintaa syvemmälle menevä lasermerkkaus, jossa sävy vaihtelee valkoisesta harmaisiin ja keltaisiin sävyihin. Tämä menetelmä tuottaa voimakkaan kontrastin ja suosittelemme tätä teräsmerkkausiin.

Musta kaiverrus. 
Myös pintaa syvemmälle tehtävä merkkaus, jossa väri on yleensä musta tai tumma. Yleisimmät metallit ja pinnoitteet: Teräs, kromi, alumiini, messinki, kupari, seosmetalllit ym.

Metallit - Lämpökäsittely ja etsaus

Lämpökäsittely (annealing) Pintaan tehtävä kiiltävä lasermerkkaus, jossa on mahdollista tehdä jopa värejä mm. teräkseen ja titaaniin. Yleisin merkkaus on musta. Lämpökäsittelyä käytetään mm. sairaalavälineiden merkkauksessa tai muissa tuotteissa joissa halutaan tasainen pinta. Menetelmä on hitaampi ja siten kalliimpi.

Musta etsattu. Lasermerkkaus tehdään kemikaalin avulla. Metallin pintaan etsataan tasainen matta musta merkkaus.

Puu, nahka, orgaaniset materiaalit

Puuhun ja nahkaan tehdään kaiverrus joka on tumman ruskea / musta. Pinta voi olla myös maalattu tai petsattu, jolloin pinta poistetaan ja se tuo esille vaalean puun sävyn. Pinta voi olla jonkin verran kaareva. Puuta ja nahkaa voidaan myös leikata.

Muovit

Muoveja on tuhansia erilaisia ja kaikki toimii eri tavalla lasermerkkauksessa. Tavoitteena on saada aikaan tasaisia värierioja. Esim. mustaan muoviin tehdään vaalea merkkaus ja valkoiseen tumma merkkaus. Joihinkin muoveihin ei voi tehdä merkkausta lainkaan, vain testaamalla selviää mitä toimii.